Amsterdam, Olanda

Un frumos peisaj in alb-negru pe unul din canalele Amsterdam-ului

Pentru cei pasionaţi de iarnă, mai ales de minunatele peisaje ale acesteia,  Amsterdam-ul este cu siguranţă destinaţia perfectă. Pe lângă minunatul peisaj pe care îl prezintă oraşul acoperit de zăpadă,  Amsterdam oferă turiştilor numeroase atracţii cum ar fi: Cartierul Roşu, Parcul Vondel şi cele peste o sută de canale, Piaţa de flori. Cunoscut şi sub numele de Veneţia Nordului Amsterdam-ul oferă aventuri la tot pasul, indiferent de modalitatea pe care o doreşti pentru transport: pe jos, cu bicicleta, la bordul unei ambarcaţiuni etc.

Locaţia este ideală pentru toate categoriile de vârstă însă bineînţeles că tinerii îndrăgostiţi sunt în număr mai mare, atmosfera din minunata capitală olandeză fiind una de vis, mai ales în pragul sărbătorilor.

Turiştii sunt atrași mai ales de posibilitatea de a se deplasa pe două roţi, inclusiv iarna. Oraşul este frumos, este special, mai ales iarna, seamănă pe alocuri cu Veneţia dar este mult mai viu, mai plin de viaţă, încă un motiv în plus pentru care tinerii îl aleg cu desăvârşire. Bineînţeles că preţurile sunt pe măsură, de aceea cei care aleg Amsterdam-ul ca destinaţie turistică, mai ales iarna, pregătesc un buget destul de consitent. O vacanţă de o săptămână în capitala olandeză variază ca preţ între două sute şi poate ajunge chiar şi la două sau chiar trei mii de euro pentru o singură persoană.

Într-adevăr, Amsterdam-ul este un oraş de vis, care merită vizitat!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s